Hoe verloopt een kronen of bruggen behandeling?

De behandeling van een kroon of kronen (bruggen) verloopt in stappen. Hiervoor zijn twee of drie bezoeken aan Dentique nodig. Een kroon wordt niet direct in uw mond gemaakt, maar in een tandtechnisch laboratorium. Hiervoor is ongeveer één tot twee weken tijd nodig. Kronen zijn keramische overkappingen die precies passen op een beslepen tand of kies. Een kroon zit met een speciaal cement aan de tand of kies vastgelijmd.

Door een behandeling met kronen of bruggen krijgen de tanden of kiezen de oorspronkelijk vorm en functie weer terug. Een behandeling met kronen of bruggen kan nodig zijn door tandbederf, ernstige verkleuring, slechte vorm of door een onregelmatige stand in de mond. Meestal kan in zo´n geval ook een facing worden gemaakt. Een behandeling met een kroon of kronen kan ook soelaas bieden bij een afgebroken tand.

Dentique gaat bij een kronen of bruggen behandeling uit van het esthetische eindresultaat. Daarom gebruikt Dentique enkel en alleen volledig keramische overkappingen en voert dus bij een kronen of bruggen behandeling alleen maar metaalvrije restauraties uit.

Hoe ziet het resultaat eruit?

Bel mij voor een afspraak


Dentique

Telefoon & Fax E-mail

maandag - donderdag van 07.00 - 21.00 uur

vrijdag van 08:00 - 16:00 uur

T: 077 351 24 52 info@dentique.nl
F: 077 352 84 01