Hoe verloopt de orthodontie behandeling?

Orthodontie is het tandheelkundig specialisme, dat zich bezighoudt met de studie, begeleiding en behandeling van de groei van de kaken en de ontwikkeling van het gebit door middel van een beugel.

Het doel van de orthodontie is het verkrijgen van een goed functionerend en regelmatig gebit dat goed is schoon te houden en er mooi en regelmatig uitziet.Orthodontie zal door middel van een beugel het gebit reguleren. Welke beugel nodig is hangt af van de stand van tanden en kaken. In de orthodontie zijn verschillende beugels gangbaar zoals de slotjesbeugel, de beugel met head-gear en de beugel die zelf in en uit gedaan kunnen worden. Sommige beugels moeten de hele dag gedragen worden, andere alleen ‘s nachts of juist overdag. Dat hangt ervan af hoe scheef de tanden staan.

Mocht de tandarts kiezen voor een beugel voorzien van brackets dan worden de tanden professioneel rechtgezet door middel van plaatjes die op de tanden worden geplakt. Deze plaatjes kunnen worden aangepast aan de kleur van het gebit. Hierdoor zal de omgeving weinig van de orthodontiebehandeling merken.

Hoe ziet het resultaat eruit?

Bel mij voor een afspraak


Dentique

Telefoon & Fax E-mail

maandag - donderdag van 07.00 - 21.00 uur

vrijdag van 08:00 - 16:00 uur

T: 077 351 24 52 info@dentique.nl
F: 077 352 84 01